WIJ WENSEN IEDEREEN HELE PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN HEEL GELUKKIG EN GEZOND 2019 **** BORREL EAU DE VIE 4 JANUARI VANAF 17.00 UUR BIJ ****LO SENT MARTIN ****, LE BOURG, COUX-ET-BIGAROQUE
Loading...
ALLERLEIZIEN en DOEN

Uitgaanstips

Peyzac-le-Moustier:
La Roque Saint Christophe

De kalkstenen muur is een kilometer lang en 80 meter hoog. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat de rotswoningen vanaf de prehistorie bewoond werden. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat er 55.000 jaar geleden al mensen woonden.

Terrasson-Lavilledieu:
Musée du Chocolat Bovetti

Dit magische product inspireert de choco-lademaker al meer dan twintig jaar.
In dit museum is de geschiedenis te zien van cacao in het algemeen en de liefde voor cacao in het bijzonder.
Maak kennis met het werk op de plantages, de oogstmethoden en de naoogstfasen, en de verwerking van de boon.
Bezoek de traditionele chocolademakerij in zijn atelier en ontdek oude machines.
U kunt ook genieten van een proeverij van grote cacaowijnen, verschillende specialiteiten van het huis en met uw kinderen deelnemen aan een gastronomische activiteit.

Het museum is geopend tot en met 31 december.

Telefoon: +33 5 53 51 81 53

Sainte-Alvère: tot eind februari:
Truffelmarkt

Iedere maandag vanaf eind november tot eind februari: kom naar de zwarte truffelmarkt van de Périgord in Sainte-Alvère en ervaar deze bijzondere sfeer. Het beroemde zwarte goud van de Périgord “Tuber Mélanosporum” is onderworpen aan de controle van de kwaliteitscommissarissen voordat het te koop wordt aangeboden door lokale truffeltelers.

Vanaf 10h00 uur

Vergt: 9 december
Kerstmarkt
Vide ta chambre/speelgoedmarkt/Vide grenier
Gratis animaties
15h00 uur optocht met de kerstman
16h00: Kerstverhaal
Place Marty et Jean Jaurès

Sarlat: 16 december: Concert de Noël
16h30 Cathédrale Sarlat

Vrijdag 21 december: Noël n’aura pas lieu
20h30 in Carves

De studenten van de Dramatic Art Workshops en het hele team van Les Z’Igolos, nodigen u uit om naar de voorstelling van “Kerstmis zal niet plaatsvinden” te komen. Een komische avond

 

Le Bugue: 22 december van 10h00 tot 16h00: Noël au Bugue

De Kerstman en de elfen in paardenkoetsen gaan door de straten van Le Bugue van 10h00 tot 16h00. Gratis koetsritten van 11h00 tot 13h00 en van 14h00 tot 16h00. Gratis goochelshow en ballonsculpturen met deel-name van kinderen en volwassenen. Onder de zaal van het stadhuis om 15h00  (magie: 1h00 – ballonsculptuur: 30 min.) Distributie van snoep-jes aangeboden door het stadhuis aan het einde van de voorstelling rond 16h30. Verkoop van pannenkoeken en warme dranken door de ouders van de leerlingen, place de l’Hôtel de Ville.

 

Le Bugue: Maandag 31 december:
Réveillon de la Saint-Sylvestre 2018
vanaf 19h00

LES EYZIES-DE-TAYAC: 2, 3 en 4 januari: Spectacle de Noël: Touftouf: het kleine rendier

In een prachtige omgeving, in het hart van een magische vallei, speelt zich het verhaal af van Touftouf, de kleine rendieren van Kerstmis. Deze ochtend is Cro-Magnon niet gelukkig! Sinds hij in zijn grot is geweest, zijn er verschillende manen geweest en tot zijn grote verbazing realiseert hij zich dat er iets of iemand in de grot is uitgegleden.
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Sarlat: 19 en 20 januari: La Fête de la truffe.
Op initiatief van de groep van truffelproducen-ten van de Périgord Noir en de stad Sarlat, is het Truffelfeest een belangrijk jaarlijks evenement in de regio geworden. Het hele weekend door worden er tal van activiteiten aangeboden, zoals workshops voor de identificatie van truffels, conferenties, demonstraties en het publiek kan truffeltelers ontmoeten en verse truffel- of truffelproducten kopen.
De belangrijkste restaurants van de stad bevinden zich op de Place de la Liberté voor het proeven van “Croustous”. De chef-koks van Sarlada geven ook kookdemonstraties en culinaire cursussen om de gastronomische producten van de Périgord te leren koken.
Parallel aan het evenement is de Trophée Jean Rougié, een kookwedstrijd die de beste studenten van het professionele baccalaureaat beloont.

Zondag 20 januari vanaf 16h00
Ballet du Bolshoï: LA BAYADÈRE
Pathé Live
Duur: 2h55
Cinéma Rex in Sarlat

 
Sarlat-La-Caneda: Michel Fugain:

Woensdag 20 maart 2019 om 20.30 uur
Duizend keer werd gevraagd: Doe je eerst de muziek of de tekst? Wat heeft u geïnspireerd om dit lied te schrijven? Hoe komt het tot u? Is het een baan of een hobby? Een hobby………..

Al deze vragen bewijzen de fascinatie die mensen hebben voor deze “directe kunst”. Ik stelde me deze “MUSICAL CAUSERIES” voor als vriendelijke, onderhoudende en interactieve ontmoetingen, geïllustreerd met liederen, anekdotes en diepere reflecties.

Centre Culturel
Rue Gaubert
24200 Sarlat

Noteer eventueel vast in uw agenda:
Jazzfestival 2019 in Souillac in juli 2019.
Data en programma zijn nog niet bekend.

ONZE KEUZE