BORREL EAU DE VIE 2 NOVEMBER VANAF 17.00 UUR bij **** Lo Sent Martin ****, Le Bourg, Coux-et-Bigaroque
Loading...
ALLERLEITER INFO

Nieuwste berichten

Vide-grenier à Coux et Bigaroque

Zondag 7 oktober van 09h00 tot 18h00: vide-grenier et marché aux puces in Le Coux et Bigaroque-Mouzens (schoolplein).

De entree is gratis.

NIEUWE BENAMING BRANDSTOFFEN

Automobilisten krijgen aan de pomp te maken met nieuwe namen voor hun benzine. Tankstations zijn verplicht nieuwe etiketten te plaatsen, waarbij Euro95 voortaan E10 gaat heten en Euro98 de naam E5 krijgt.
De wit-zwarte labels zijn in de hele Europese Unie hetzelfde en moeten een einde maken aan verwarring bij het tanken over de grens. De oude merknamen blijven voorlopig naast de nieuwe namen op de pomp staan.

In Duitsland, Frankrijk en België zijn tankstations al langer verplicht de met bio-ethanol aangelengde benzine E10 aan te bieden.

De verschillende soorten brandstof zijn binnen het labelsysteem te herkennen aan hun vorm. Zo zijn alle labels voor benzine rond, met een E en een cijfer die het ethanolgehalte aangeven. De symbolen voor diesel zijn vierkant en gasachtige brandstoffen als lpg en waterstof krijgen een ruit.

Ongeveer 10% van de auto’s is niet geschikt voor E10, in de regel zijn dit oude auto’s. E5, dus met de helft minder bio-ethanol, kan volgens de ANWB dan wel getankt worden. Wie twijfelt, kan hier checken.

Montgolfiades Saint-Emilion

18, 19, 20 en 21 oktober

Montgolfiades de Saint-Emilion (heteluchtballon Festival) in Saint-Emilion.
Er gaan o.a. 18 ballonnen de lucht in!
(van 8.00 tot 17.00 uur)

Le Beaujolais Nouveau

Vanaf de derde donderdag in november (de 15e) ligt de Beaujolais weer in de schappen van de winkels.

Beaujolais Nouveau is een rode wijn gemaakt van Gamay noir druiven,  slechts een paar weken gefermenteerd voordat hij wordt uitgedeeld aan bars, winkels en restaurants.

De wijn is misschien niet uitstekend, maar “Beaujolais Primeur” is een jaarlijkse traditie geworden. De vele bars in de Dordogne (en in Nederland)  houden die dag wijnproeverijen.

ONZE KEUZE