11 december 2018

loto de noËl/ kerstlotto EHPAD

HET ZIJN DE KLEINE DINGEN…

In februari j.l. schreef ik een artikel over de EHPAD, waar ik met hart en ziel vrijwilligster ben! Het verhaal was ter informatie en om enthousiaste leden van La Tulipe uit te nodigen het concert van Tulipa Cantat d.d. 27 maart bij te wonen. Maanden later…

  • Recentelijk is de 97-jarige Suzanne overleden – we maakten samen nog bloemen voor de Felibrée en ze deed me van de zomer een beeldige groene jurk cadeau (waar ik furore mee maakte op de zomeropening van de openluchtexpositie van E2K, Oscar in St. Cyprien). Er was een prachtige zegening in de Kerk van St. Martin in Castels. Waar een vogeltje, dat blijkbaar al sinds Allerzielen in de kerk zat en zich in leven hield met water uit het wijwatervat, voor ophef zorgde.
    Elke woensdag werd er met een select aantal inwoners buiten de deur gegeten: een picknick. Onder andere in Envaux en vaak bij Edik onder de grote treurwilg op de expositie vlakbij het bejaardenhuis.
  • Er was o.a. een vergadering over de komende activiteiten, waaronder de, altijd erg gewaardeerd door de residenten, grote Kerstlotto.

 

Een klein probleem zijn altijd de prijzen.
De animatrice Sabine improviseert, (zo maakte ze het afgelopen jaar voor de Kerst zelf bloembakken met bollen en viooltjes) maar haar bronnen zijn uitgeput en ze is licht wanhopig.
Nu zijn er bij La Tulipe een paar goede feeën die mij soms kleding en ‘frutsels’ meegeven voor de EHPAD. En dat maakt hen reuze blij…

 

Vandaar mijn vraag: kijk eens rond in je huis en kasten of er dingen zijn die je niet meer gebruikt, die teveel zijn, enzovoort.
Doe ze (snel) in een tas en geef die (snel) af bij Bisart, ter mijner attentie. Bestemd als cadeautjes voor de komende Kerstlotto op 11 december. Laat je goede hart spreken en ruim (voor jou) de rommel op! Graag geef ik een verslag van de reacties na de 11de.

Met hartelijke dank, het zijn de kleine dingen die het doen, nietwaar?

Suzanne Meltzer