Loading...

Expositie ‘Toetanchamon, de schat van de farao

Mocht u vóór 15 september in Parijs zijn, of had u plannen om binnenkort naar Parijs te gaan, dan heeft u tot 15 september de gelegenheid om een unieke expositie te bezoeken, namelijk “Expositie Toetanchamon, de schat van de farao”.
Voor het eerst in de geschiedenis namelijk worden in La Grande Halle de La Villette in Parijs meer dan 150 stukken uit de schatkist van de jonge farao tentoongesteld. In 2019 is het honderd jaar geleden dat de graftombe van de beroemdste farao ter wereld werd ontdekt. De collectie bevat juwelen, beeldhouwwerken van goden en ceremoniële doodskisten. Vijftig van de tentoongestelde objecten hebben Egypte nooit eerder verlaten en zullen bij de sluiting van de tentoonstelling permanent worden ondergebracht in het Grote Egyptische Museum, dat momenteel in aanbouw is op het Gizaplateau. Kostbare schatten zijn te zien, onder andere prachtige dodenmaskers van de bewakers die de sarcofaag van de farao bewaakten. In bruikleen van het Louvre staat het gespikkelde diorietbeeld van de god Amon, de beschermer van Toetanchamon.

De toegangskaartjes zijn best prijzig (vanaf € 17,00) maar aangezien het een indrukwekkende tentoonstelling schijnt te zijn, zal het ongetwijfeld de moeite waard zijn. Het wordt aangeraden van te voren de kaartjes te kopen in verband met de overweldigende belangstelling,
Voor meer info en kaartverkoop: klik hier

Print Friendly, PDF & Email
ONZE KEUZE