L'UNISSON

                            Je kan hier ideeën uitwisselen en kennis en  ervaring opdoen via talrijke ateliers
                                                                        en activiteiten die georganiseerd worden.

Unisson Belvès is een vereniging die opgericht is in september 2017.

Belvès wil niet alleen tijdens het toeristisch seizoen swingen, maar ook daarbuiten. Om de lokale bevolking aan te porren om deel te nemen aan culturele en sociale activiteiten tijdens de herfst, winter en lente en dan ook wat meer leven en dynamiek in het dorp te brengen, heeft een groepje van een 8-tal mensen de hoofden bij elkaar gestoken en besloten om Unisson op te richten. De burgemeester was onmiddellijk te vinden voor dit initiatief en het gemeentebestuur stelde ons dan ook graag een lokaal ter beschikking.

Unisson is een ontmoetingsplaats waar gezelligheid troef is.
Je kan er ideeën uitwisselen en kennis en ervaring opdoen via talrijke ateliers en activiteiten die er georganiseerd worden. De bedoeling is om de cohesie tussen de dorpsbewoners te versterken. Jong en oud zijn er welkom, en tijdens de ateliers kan je er ook een glaasje drinken.

Wil je wel eens weten wat sophrologie is, of je Frans (Café International) of Engels bijspijkeren op een ludieke, gezellige manier? Kom dan gerust langs, je bent van harte welkom.

Elke 1e en 3e maandag van de maand geeft de Vlaamse Griet Beeckman er Franse les (Café International) van 19u30 tot 21u30. We zijn een vereniging zonder winstoogmerk en vragen voor de ateliers en de lessen een kleine bijdrage van €5 per persoon.
Je kan ook lid worden van Unisson en betaalt dan €5 per jaar. Als je lid bent, krijg je reductie bij alle feestjes.

Wil je meer opsteken over medicinale kruiden via een workshop of een kruidenwandeling, een schrijf-atelier volgen, of deelnemen aan een gezelschapsspelavond, yoga beoefenen, ongeveer maandelijks eens de beentjes strekken tijdens een Braziliaanse, Afrikaanse of andere feestavond, een documentaire bekijken over ecologische en maatschappelijke thema’s of wat meer te weten komen over alter-natieve manieren van aan landbouw doen (bio, permacultuur etc.) of over astrologie?

Slechts één adres: L’Unisson

workshop medicinale kruiden of kruidenwandeling

schrijfatelier

café international (franse les)

yoga

gezelschapsspelavond

documentaire bekijken over ecologische en maatschappelijke thema’s

alternatieve manieren van aan landbouw doen

astrologie

engels bijspijkeren

Elke maand vind je het programma bij onder andere Café de Paris (chez Ignace), la boutique des producteurs in Belvès en Le Coux, de bibliotheek,
het gemeentehuis en op de prikborden in de Carrefour in Siorac en op de website van EAU DE VIE.
Je kan ons ook terugvinden op facebook (www.facebook.com/Unisson.belves) en contact met ons opnemen via ons emailadres unissonbelves@gmail.com.

Waar tref je ons lokaal? Vertrek vanaf de overdekte markthal in Belvès en ga naar de rue Rubiganin (onder het boogje). Zo kom je in het Castrum terecht en op het einde van dat smalle steegje zie je aan de rechterkant een plein (Esplanade de l’Auditeur) met een klassicistisch gebouw (het vroegere lyceum). Ons gelijkvloers gebouwtje staat haaks op het lyceum en is roze-oranje gepleisterd.
Elke laatste zaterdag van de maand zijn we aanwezig van 11 tot 13u.

Ingezonden stuk door Griet Beeckman

Print Friendly, PDF & Email